Skrivnost iz Amazonije – Muira puama

Strokovno znanje o rastlinah narašča iz dneva v dan. Podatki o že opisanih rastlinah rastejo eksponentno, hkrati pa se vsako leto odkriva nove in nove rastlinske vrste. Na svetu obstaja okoli 400 000 rastlin, od katerih je potencialno užitnih okoli 300 000, zdravilne lastnosti pa ima približno 20 000 od teh. Ena izmed teh je tudi drevesna vrsta iz tropskih gozdov Južne Amerike imenovana muira puama (latinsko Ptychopetalum olacoides), ki jo bomo obravnavali v tem članku. Izvedeli boste, zakaj jo že stoletja uporabljajo prebivalci Amazonije in seveda kako lahko pomaga tudi vam.

Kako in zakaj je pomembno čistiti črevesje?

Čiščenje črevesja bi lahko uvrstili, kar med osnovno telesno higieno. Nekateri celo priporočajo mehansko čiščenje črevesja z vodo nekajkrat letno, vendar je iz medicinskega in praktičnega vidika postopek pogosto neprijeten in nepotreben, saj lahko sami z dieto in drugimi pripravki omogočimo črevesu, da se obnovi in očisti samo. V tem članku več ravno o tem.

Detox ali kako telo očistimo strupov?

Danes je veliko govora o telesu škodljivih snoveh, njihovih vplivih na telo in kako lahko sami odstranimo ali zmanjšamo njihovo prisotnost v telesu. Javnost je o tej tematiki pogosto razdvojena, saj na enem polu skupina ljudi trdi, da je naše telo polno opremljeno za odstranjevanje toksinov iz telesa in ne potrebuje dodatne podpore, na drugi strani pa so ljudje, ki trdijo, da brez očiščevalnih diet in pripravkov to ni možno. Resnica najverjetneje leži nekje na sredini. Pa si poglejmo natančneje, kaj je čisščenje telesa in kako se ga lotiti.

Težave s prostato? Vse kar mora vedeti moški

Prostata je moška spolna žleza, ki po obliki spominja na oreh. Nahaja se tik pod sečnim mehurjem in skoznjo poteka kratek odsek sicer dolge sečnice, skozi katero moški izločajo seč in semensko tekočino. Zaradi več dejavnikov, je pogosta težava moških povečana prostata, ki tako povzroča veliko neprijetnosti. V tem članku si bomo pogledali, kako se izogniti, pa tudi kako si pomagati pri tej vedno bolj pogosti težavi moških.

Menopavza in kako nadomestiti estrogen?

Menopavza pomeni nov začetek vsake ženske. Prične se s koncem menstrualnih ciklov. Prinaša pomanjkanje in nihanja ženskega hormona in lahko prinese neprijetne posledice na počutje ženske, znaki pa so lahko tudi biološke narave. Če ženska razume, kaj natančno se v njenem telesu dogaja, lahko ukrepa in tudi naravno, brez umetnih zdravil doseže veliko manj neprijetnih posledic

Naravne učinkovine za boljšo spolnost

Raziskovanje učinkovin iz narave, ki vplivajo na spolnost je staro približno toliko kot človeštvo. Naravne učinkovine, ki so znane po tem, da izboljšajo naš libido, izboljšajo še prenekatero drugo področje. Ista učinkovina, nas bo tudi poživila, nam dala več življenske energije in pozornosti. Pa jih raziščimo.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.