Kako ostati fit tudi med prazniki? Evini nasveti!

December je mesec, ki je najbolj praznično obarvan. To je čas veselja, miru, druženja z družino ali prijatelji, za nekoga čas samorefleksije, počitka, hvaležnosti. Ob vsemu temu pa načeloma ne gre brez polne mize dobrot doma ali na obisku. In če ste že mogoče zasledili, veste, da bom v prihodnje skupaj s podjetjem Vitalmarket delila z vami nasvete o zdravem in aktivnem življenjskem slogu.

In ker je ravno čas praznovanj in dobre hrane, sem pripravila za vas nasvete KAKO OSTATI FIT MED PRAZNIKI. Včasih se celo leto trudimo, delamo na svojem fizičnem rezultatu in potem pride obdobje, ko kar ni konec pregreh. In imamo občutek, da je ves naš trud šel po zlu. Lahko pa poskusimo dati opisane trike v prakso in bomo naše stanje vsaj ohranili.

Rada bi vam povedala, še predno podelim z vami nasvete, da te nasveti niso namenjeni, da bi jih razumeli, kot, da naj to počnemo redno. Naše telo je pametno in potrebuje ritem, da nam zaupa. Lahko pa to naredimo sem ter tja, kadar vemo, da nismo imeli dneva, ki je bil v funkciji zdravja.

  1. OBROK PREDNO GREMO NA PRAZNOVANJE NAJ BO POLN VLAKNIN

Primer: pojemo polnovredno solato do sitega. To nam bo naredilo dobro podlago v želodcu, kar pomeni, da se bo nezdrav obrok, ki sledi lažje izločil. Kar je dobro je tudi to, da bomo hitreje siti, ker bo naš želodček že nekoliko polen. Zato bo manj prostora za ostalo hrano.

  1. KO JE ČAS ZA DRUŽINSKI OBROK UŽIVAJMO BREZ OBČUTKA KRIVDE

Veselimo in se zabavajmo s svojimi najdražjimi. En obrok ne bo naredil razlike, razliko naredi več obrokov eden za drugim, ki se kopičijo skozi ves dan ali več dni. Zato pojejmo božično kosilo/večerjo in poskrbimo, da ne bomo drobili nezdravih obrokov skozi cel dan.

  1. PO OBILNEM KOSILU POSKRBIMO TUDI ZA POPOLDANSKO TELESNO AKTIVNOST

Kadar pojemo več kalorij kot jih potrošimo je logično, da se bodo naši kilogrami povečali. Zato spodbudimo družinske člane, da se odpravimo na daljši sprehod ali pa mogoče celo zaplešimo. Če pa imamo voljo za celoten trening pa še toliko bolje.

  1. JUTRANJI JOGGING

Jutro po obilni večerji opravimo jogging, kar na tešče, da bomo spodbudili maščobni metabolizem in potrošili zalogo od prejšnjega dne.

  1. VEČ VLAKNIN, POPIJTE VODE IN DODANA OMEGA 3

Ta kombinacija bo poskrbela, da bo naša prebava ostala dobra.

  1. PRIPRAVIMO LAHKO TUDI ZDRAVE PRAZNIČNE JEDI

Ta je sigurno za najbolj pogumne. Ampak obroke in sladice lahko pripravimo tudi na okusen in zdrav način. Tako se res ne bomo obremenjevali, koliko smo pojedli.

 

Evo lahko spremljate tudi na njeni socialnih omrežjih na Facebooku in Instagramu.

 

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani se strinjate z njihovo uporabo.